İzmir’in sivrisinekle mücadelesine “drone”lar yetişti

İzmir’in sivrisinekle mücadelesine “drone”lar yetişti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, düzensiz yağışların getirdiği sivrisinek artışıyla karadan ve havadan mücadele etmeye devam ediyor. İnsan gücü ve makinelerin erişemediği Gediz Deltası ve Küçük Menderes Havzası’nın belirli bölgelerinde, etkili ve hızlı sonuç almak için dronlarla ilaçlama yapılıyor.

ABONE OL
12 Ağustos 2024 09:42
İzmir’in sivrisinekle mücadelesine “drone”lar yetişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Vektör Mücadele Birimi, yıl boyunca 30 ilçede sivrisinek ve diğer haşere türlerinin üreme alanlarına müdahale ediyor. Küresel iklim krizi ve yağış rejimindeki değişiklikler nedeniyle artan sivrisinek sayısına karşı mücadelede ekipler, yaklaşık 300 bin noktada ilaçlama gerçekleştiriyor. İnsan ve makine gücünün erişemediği alanlarda, en hızlı ve etkili sonuçları almak amacıyla modern teknolojilerle desteklenen ilaçlama yöntemleri kullanılıyor. Özellikle Gediz Deltası’nın Foça Bağarası ile birleştiği ve Küçük Menderes Havzası’ndaki Selçuk Pamucak bölgesinde, sivrisineklerin yoğun olarak ürediği ve rüzgarla kent merkezine taşındığı alanlarda, zirai dronlar aracılığıyla biyolojik larvasitlerle ilaçlama yapılıyor. 40 litrelik kapasiteye sahip olan ve saatte 213 dekar alanı ilaçlayabilen bu dronlar, ekiplere büyük kolaylık sağlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Vektör Mücadele Birimi Ekip Sorumlusu Ali Eren, “Hedefimiz insan sağlığını korumak ve yaşam kalitesini artırmak. Bu amaçla büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Hastalık taşıyan sivrisinek, karasinek, pire, hamamböceği, kene ve fare gibi canlılara karşı etkin bir mücadele yöntemi uyguluyoruz. Yaklaşık 300 bin üreme noktasında ilaçlama yapıyor, yeni tespit edilen alanları da kayıt altına alıyoruz. Özellikle insan gücünün yetersiz kaldığı ve uçuşa elverişli bölgelerde dron teknolojisini kullanıyoruz. Bu teknoloji sayesinde geniş alanlarda kısa sürede yüksek verim elde ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 382 kişiden oluşan profesyonel bir ekip ile sivrisinek gibi hastalık taşıyan canlıların üreyebileceği rögarlar, süs havuzları, kuyular, çöp konteynerleri, yağmur suyu kanalları, çatı olukları, göletler ve dereler gibi sucul ortamlarda yoğun bir mücadele yürütüyor. İlaçlama çalışmaları, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlarla gerçekleştiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.